Makelaars

Musea

Monumenten

Interactieve VR tours voor makelaars

Technologie gaat met rasse schreden vooruit, ook in de makelaardij. 

Waar een paar jaar geleden ’slechts’ een foto rapportage afdoende was om een huis goed te kunnen verkopen, is het vandaag de dag een minimale vereiste om zowel foto’s, video’s, en 360° panorama’s van een te verkopen woning te hebben. 

Maar wij gaan nog verder, want de tech gaat ook gewoon door. 

De panorama’s zijn interactief geworden, en we hebben een toevoeging van de 360° 3D video en 180° 3D impressies aan onze skills toegevoegd. 

Klik hier voor een voorbeeld

​

Wat is het en waarom is dit zo belangrijk? Een 360° 3D video is, wat de naam al zegt, een video waarin je helemaal rond kan kijken. De 180° 3D impressies zijn een 3 dimensionale weergave van een foto. Misschien ken je de View Master nog wel van jaren geleden, maar nu digitaal en super professioneel. Stel, je ziet een huiskamer met daarin een bankstel, koffie tafel, etc. Met een headset (VR bril) krijg je met een 180°/360° 3D weergave een dusdanig realistische kijk op de woning, dat een fysiek bezoek bijna niet meer nodig is. Je bespaart als makelaar daarmee veel onnodige bezoeken, wel tot 40% minder. Maar je kan het natuurlijk ook met een mobieltje, tablet, of pc/laptop bekijken.

​

Ik heb al een fotograaf, kan die dit ook doen?

Ja, maar dat kan niet met de ‘standaard’ DSLR camera die de fotograaf nu al heeft. Een 360° foto kan je best wel met een DSLR camera maken, naast het feit dat het een complex en langdurig process is en daardoor ook best wel prijzig, en dat het ‘stitch’ process (het aan elkaar plakken van de diverse opnames) heel complex is en vaak gepaard gaat met wazige stitch lijnen in het beeld. Veel makkelijker (en best wel goedkoop) is het aanschaffen van een 360° camera. De nieuwste technologie maakt de kwaliteit van deze camera’s zeer goed. En een goede camera begint al bij ongeveer € 400. Onderaan deze bladzijde staan links naar goede 360° camera’s voor de makelaardij.

 

Vaak wordt een interactieve 360° VR tour vergeleken met een Google Street View (GSV) panorama. Je ziet het al aan de naam, ‘interactief’ betekend precies dat. Het zit niet in een ‘standaard’ panorama die we allemaal kennen van GSV. 

Wat is het mooie daarvan en waarom heb je dat absoluut nodig bij de presentatie van een woning? Stel, je hebt een 360° foto van de huiskamer. Als je op de verwarming klikt, kan je alle details lezen van de cv ketel, vloerverwarming, etc. Je kan een gesproken tekst toevoegen als je iemand virtueel meeneemt in een rondleiding van het huis, je kan een foto en/of video rapportage in een VR tour laten zien, Je kan de klant doorsturen naar je website of specifiek naar de link van de woning op je eigen website, etc. Is de klant echt geïnteresseerd, kan je zelfs een knop maken die jouw telefoonnummer belt als je die indrukt. Echt interactief dus.  

​

Ben je fotograaf die in opdracht van een makelaar rapportages maakt, of neem je als makelaar zelf de foto’s, dan is het nu mogelijk om een VR tour zelf te maken. Druk op de link hieronder voor een proefversie van onze software (Seekbeak) waarmee je in een handomdraai een interactieve 360° VR tour kan maken. We hebben onze prijzen heel laag gehouden zonder een limiet van het aantal tours te hebben. Sterker nog, de functionaliteit die wij bieden gaat veel verder dan andere software die meer kost en waar je een maximum aantal tours mag doen. Voor minder dan €10 per maand heb je al toegang tot de professionele versie.

​

Als makelaar kan je zelfs een fotograaf toekennen in je software zodat je de controle zelf in de hand kan houden. Dus als je toch van fotograaf veranderd, heb je nog steeds alle VR tours in je bezit.

Het delen van de tours hebben we enorm makkelijk gemaakt. Ook het opnemen van een tour in je website is een fluitje van een cent. Probeer het maar, we zullen je niet teleurstellen.

​

Hier zijn de links naar de camera’s en de software:

Kortingscode voor een extra gratis maand van SeekBeak - VR tour software:

Seekbeak 12 maanden abonnement (incl. 1 maand gratis): https://seekbeak.com/invite/QYmEJgG19oO

​

Seekbeak (proef) abonnement: https://seekbeak.com/invite/QYmEJgG19oO 

​

Uitstekende camera's om interactieve 360° VR tours te maken in combinatie met de Seekbeak software:

Insta360 One X camera incl. gratis onzichtbare selfie stick

​

Insta360 One camera incl. gratis onzichtbare selfie stick 

​

Insta360 Pro camera incl. een Pro Series Battery en Pro Series Charging station 

​

Insta360 Pro 2 camera incl. een Pro Series Battery en Pro Series Charging station 

Copyright © Reichgelt 2018 - All rights reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.